Ve výšce vícebojařek pokračuje už jen pět závodnic, jednou z nich je i Kateřina Cachová. Laťka se nachází ve výšce 185 centimetrů.

Čeští reprezentanti

A do elitní společnosti míří i Kateřina Cachová, která druhým pokusem pokořila laťku ve výšce 1,82! Jedná se o nejlepší skok sezony v podání české reprezentantky.

Do skoku do výšky teprve nyní vstupují sedmibojařky, kterým tato disciplína nejvíce sedí. Katarina Johnsonová-Thompsonová z Anglie i Belgičanka Nafissatou Thiamová začínají na 182 centimetrech.

Čeští reprezentanti

Napoprvé sedmibojařka Kateřina Cachová výšku 1,82 metru nezdolává.

Čeští reprezentanti

Ve 12:30 vypuknou boje v kvalifikaci oštěpařek, v první skupině se představí i velká česká naděje Nikola Ogrodníková.

Špotákové v patách. Další naděje oštěpu má jméno Nikola Ogrodníková

přečíst článek

Jaké disciplíny dnes v Berlíně ještě uvidíme? Dopolední program uzavře kvalifikace oštěpařek (12:30 skupina A, 13:50 skupina B), večer pak na řadu přijdou finále:

19:20 skok o tyči žen (Amálie Švábíková)
20:15 400 metrů překážek mužů
20:22 hod oštěpem mužů (Jakub Vadjech, Petr Frydrych)
21:05 sprint na 200 metrů mužů
21:20 3000 metrů překážek mužů
21:50 100 metrů překážek žen

Kompletní program naleznete ZDE

V úterý večer Dafne Schippersová na Olympijském stadionu v Berlíně poznala tvrdost porážky na velké akci...

Jak nejrychlejší studentka historie ukončila éru šampionky Dafne

přečíst článek
Čeští reprezentanti

Sedmibojařka Kateřina Cachová napoprvé hladce zdolává laťku ve výšce 179 centimetrů a už má jistých 966 bodů do celkového hodnocení soutěže.

Čeští reprezentanti

Eliška Staňková hovořila v ČT o svém postupu do finále soutěže diskařek: „Je to super, jsem úplně nadšená. Celou sezonu se peru s tím, že hážu daleko na tréninku, ale v závodě to nepřicházelo. Teď se to najednou zlomilo, jsem štastná a budu se soustředit na vylepšení desátého místa z předchozí Evropy a poperu se s nima. Těším se na víkendové finále, atmosféra je tu úžasná.“

Čeští reprezentanti

Lukáš Hodboď si v Berlíně vylepšil osobní maximu v běhu na 800 metrů...

  • Lukáš Hodboď (druhý zleva) v rozběhu na 800 metrů na ME v Berlíně.
Čeští reprezentanti

Osmistovka mužů má za sebou všechny čtyři rozběhy, Lukáš Hodboď zaznamenal celkově pátý nejrychlejší čas! To je velký příslib pro českého reprezentanta před pátečním semifinále.

Čeští reprezentanti

Ačkoli laťku ve výšce 1,76 metru na první pokus shodila, sedmibojařka Kateřina Cachová napodruhé zaváhání napravila a stále bojuje o další cenné body do celkového hodnocení.

Čeští reprezentanti

Diskařka Eliška Staňková si zajistila postup do finále. Díky hodu 57,81 obsadila v kvalifikaci devátou příčku.

Čeští reprezentanti

Filip Šnejdr své vystoupení hodnotil v rozhovoru pro ČT: „Myslím, že do šestistovky to bylo docela dobrý. Pak se přede mě natlačilo pět lidí a já udělal chybu, že jsem je chtěl obíhat. Pak jsem zabral, ale už to nešlo. Určitě je to trochu zklamání, škoda, že v semifinále nejsme s Lukášem oba.“

Čeští reprezentanti

Filip Šnejdr ve svém rozběhu na trati 800 metrů obsadil šestou pozici. Čas 1:48,70 mu na postup stačit nebude. Český reprezentant si v závěrečné rovince vyběhl do druhé dráhy, ale na finiš neměl dost sil.

Čeští reprezentanti

„Jsem štastný,“ zářil v rozhovoru pro ČT Lukáš Hodboď. „Moje forma šla v posledních dnech nahoru, což bylo vidět i na mistrovství republiky. V rozběhu jsem měl pořád spoustu sil, ale neměl jsem kudy proběhnout. Těším se na semifinále, doufám, že to bude ještě lepší.“

Čeští reprezentanti

Hodboď po prvním kole figuroval na druhé příčce, nástup favoritů jej však odsunul na šestou pozici. Nicméně mohutný finiš katapultoval českého atleta na třetí místo a zajistil mu postup do semifinále.

Čeští reprezentanti

Lukáš Hodboď postupuje do semifinále v běhu na 800 metrů! Časem 1:46,50 si vylepšil osobní maximum a uzavřel trojici přímo postupujících z druhého rozběhu.

Přehled výsledků

Dvanáctku postupujících do finále skoku do dálky žen naleznete ZDE

Čeští reprezentanti

Sedmibojařka Kateřina Cachová ve druhé disciplíně skoku do výšky s rezervou zdolala 1,73 metru a stále si vede výborně!