Norský běžec Karsten Warholm (uprostřed) se řítí vstříc olympijskému zlatu a...

Norský běžec Karsten Warholm (uprostřed) se řítí vstříc olympijskému zlatu a fantastickému světovému rekordu na 400 metrů překážek. | foto: AP

Cítím se připravený jít na start. Warholm je odhodlaný běžet na MS

  • 1
Měsíc po svalovém zranění světový rekordman Karsten Warholm řekl, že je připravený startovat na mistrovství světa v Eugene. Natržený hamstring ještě nemá doléčený, podle svých slov norský fenomén běhu na 400 metrů překážek trénuje tak na 96 procent, ale je prý ve slušné formě. Cestu za třetím světovým zlatem v řadě by měl začít v Oregonu příští sobotu, kdy jsou na programu rozběhy. Finále je 19. července.

„Je to lepší a lepší. Cítím se připravený jít na start,“ řekl šestadvacetiletý Warholm v rozhovoru pro Světovou atletiku. „Ale musím být chytrý, dělat správné věci a snažit se to nezhoršit, protože na to teď není čas,“ upozornil.

Loni v srpnu v olympijském finále v Tokiu Warholm vylepšil vlastní světový rekord na 45,94 sekundy. Před měsícem však na mítinku Diamantové ligy v Rabatu po první překážce začal kulhat a před druhou zastavil.

„Nevím, co se na šampionátu stane. Není to ideální situace. V tréninku jdu tak na 96 procent a nic necítím. Ale co udělají ty čtyři procenta, zjistím až v dalších dnech do mistrovství. Vždycky chci bojovat o nejlepší výsledek a obhájit titul. Nepojedu do Eugene jen proto, abych se zúčastnil nebo běhal jen tak,“ dodal Warholm.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž