Hamáčková: Stromovka není Václavák

Praha - Ještě nedávno trávila přípravu v teple Jihoafrické republiky, včera si česká tyčkařka Pavla Hamáčková v domácí zimě vybojovala vítězství v Pražské tyčce. Výkonem 445 cm sebrala rekord Daniele Bártové a obhájila loňský triumf. "Škoda, že jsem neskočila národní rekord. Podmínky na to byly dobré. Zejména při prvním pokusu jsem měla trošku smůly. Nemám v letošní sezoně tolik zkušeností a věřím, že se z dnešních chyb brzy poučím."
Zimní Pražská tyčka je zřejmě méně prestižní než letní. Kde se vám závodí lépe?

V létě je atmosféra fantastická. Skáče se na Václavském náměstí, proudí tam davy lidí. Tyčka je celkem atraktivní a často se někdo zastaví, protože vidí něco zajímavého. Do Stromovky dnes přišli spíše atletičtí nadšenci, kteří vědí, že se tady Pražská tyčka koná.

Proč myslíte, že přišlo tak málo lidí?

Myslím si, že propaganda mítinku byla dobrá. Zřejmě však lidé nemají dobrý přístup k hale. Na Václavák je to prostě blíž, ale to je přirozené.

Berete tento závod spíše jako přípravu na mistrovství Evropy?

Určitě. To se ani nedá brát jinak. Tím nechci podceňovat soupeřky, které mě překvapily svou kvalitou. Tím spíš jsem ráda za vítězství na dobře obsazeném mítinku. Letošní přípravu jsem absolvovala především v cizině. Na kondici jsme se zaměřili v Tatrách a na Kanárských ostrovech, práci s tyčkou jsme pilovali až v Africe.




Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž