Denisa Ščerbová. | foto: ČTK

Denisa Ščerbová věří v dálkařskou divokou kartu pro Peking

Jediným účastníkem, který na atletickém mistrovství ČR získal dvě individuální zlaté medaile, byla vítkovická vícebojařka Denisa Ščerbová. Po pátečním očekávaném vítězství v dálce v sobotu překvapila triumfem ve sprintu na 200 metrů.

Denisu Ščerbovou obě vítězství pochopitelně hodně těšila, jisté zklamání si však v sobě nesla. V dálce jí unikl olympijský limit o osm centimetrů.

"Samozřejmě mě to trošku mrzí," řekla po dálce Ščerbová. "Ale protože už mám účast v Pekingu zajištěnou v sedmiboji, tak jsem v klidu."

To těch osm centimetrů opravdu jen tak hodíte za hlavu?
Víc by mě opravdu trápilo, kdybych věděla, že ten limit skočit musím. Mám trošičku přislíbeno, že kdyby nikdo v dálce limit neskočil, bude mi uznán výkon z loňského roku, kdy jsem jej už splnila. Spíše než na limit jsem myslela na to, že bych už po čtyřech letech mohla vylepšit svůj osobní rekord. To se bohužel nepodařilo. Na těhle závodech selhala spíše hlava než tělo.

Vypadalo to, že se nemůžete trefit do odrazu.
To snad ani ne. Ale v prvním pokusu jsem šla uvolněně a potom jsem už chtěla skákat daleko. Sice jsem potom trefovala prkno, ale ty pokusy byly hrozné, takové zastavované, které letí nahoru a hned zase dolů.

V sobotu jste vypálila soupeřkám rybník vítězstvím ve sprintu na 200 metrů. Čekala jste, že můžete uspět v duelu se specialistkami na sprinty?
Já jsem chtěla v závodě hlavně pokořit Kateřinu Čechovou. Trenér mi před závodem říkal, že mohu běžet zhruba 23,50, tomu jsem nevěřila, ale nakonec to tak dopadlo.

Co vám táborské triumfy řekly směrem k další přípravě a hlavně k olympiádě?
Potvrdila jsem si, že mám dobrou formu. Úspěch v dálce i ve sprintu mi může pomoci i ve víceboji. Věřím, že podobné výkony budu schopná zopakovat.

Co vás ještě čeká do odletu do Pekingu?
Manažer Juck jedná o mém startu ve Stockholmu, na který navazuje ve Švédsku čtyřboj. To by byly poslední starty před olympiádou. Nyní si dám týden pauzu, trochu potrénuji. Musím se na víceboj pořádně připravit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž