V Brně se představí i halová mistryně Evropy Denisa Rosolová (uprostřed).

V Brně se představí i halová mistryně Evropy Denisa Rosolová (uprostřed). | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Brno dostalo atletickou šanci. Po 41 letech

  • 2
Poprvé v historii zavítá o víkendu do Brna mistrovství České republiky v atletice. Ozdobeno bude účastí mnohých olympioniků a medailistů ze světových klání.

Olympijská vítězka oštěpařka Barbora Špotáková, čerstvá halová mistryně Evropy Denisa Rosolová v běhu na 400 metrů či skvělý brněnský diskař a koulař Jan Marcell.

Příznivci atletiky si budou moct o víkendu na stadionu Pod Palackého vrchem vychutnat to nejlepší. Čeští závodníci se sjedou na mistrovství republiky. Ač jde již o 41. ročník, Brno uvidí špičku vůbec poprvé.

Co mohou fanoušci očekávat od zmíněného brněnského vrhače? „Půjdu obě disciplíny. Prioritou je pro mě jasně disk, takže kouli si nechám jako doplněk. V disku mě asi čeká singl závod. Budu rád, když přehodím pětašedesát metrů,“ přeje si Marcell.

Na jižní Moravu rád jezdívá výškař Jaroslav Bába, kterému sice v Hustopečích začátek sezony moc nevyšel, ale v Paříži na evropském šampionátu si sáhl na stříbrnou medaili a dostal se na 230 centimetrů.

„Po mistrovství Evropy družstev jsem trénoval víc a cítím se dobře. Když se potkám s technikou, chci skočit opět kolem 230 centimetrů.“

Rosolová fanoušky neudiví sprintem na čtvrtce, jako to udělala na ME, tentokrát dá přednost poloviční trati a také stovce. „Dvoustovka je moje druhá trať, ale na dvoudenním závodě je to málo. Proto půjdu i stovku. Nejsem zvyklá, ale těším se na změnu,“ povídá 25letá závodnice.

Někteří sportovci se bohužel kvůli zranění v Brně nepředvedou. Mrzet to musí hlavně půlkařku Lenku Masnou, která by startovala jako závodnice Olympu Brno doma. „Budu se jen dívat. Mám zánětlivý váček na chodidle,“ vysvětlila svoji absenci.

Ještě hůř je na tom překážkář Petr Svoboda z Třebíče, který kvůli bolestem paty odepsal celý zbytek sezony.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž