Děti ze ZŠ Studánka v Pardubicích se už těší na březnové halové ME atletů v...

Děti ze ZŠ Studánka v Pardubicích se už těší na březnové halové ME atletů v Praze. | foto: ZŠ Studánka Pardubice

Pomohou nejen hlasivkami. Na halové ME už zbrojí také atletičtí fanoušci

  • 1
Ačkoliv do začátku pražského šampionátu zbývá ještě skoro měsíc, už nyní si fanouškovské týmy čile tvoří výbavu, s níž budou atlety v O2 areně podporovat.

Že se na blížící se halové ME masivně připravují pouze atleti? Omyl! Mimořádnost akce na domácí půdě, která je z pohledu atletiky nejvýznamnější od letního evropského šampionátu 1978 na Strahově, vnímají i ti, kteří se chystají do ochozů.

Budou mezi nimi i celé skupiny z atletických oddílů či základních škol, které vymýšlejí jednotné ladění a také transparenty, s nimiž hodlají špičkovým atletům fandit.

Důkazem je fotografie, která vznikla na základní škole Studánka v Pardubicích. „Jsme připraveni a už se těšíme, že uvidíme své atletické vzory,“ vzkázala tamní učitelka Blanka Kafková.

Podobné týmy příznivců vznikají po celé republice. „Jen co víme, jedná se o asi tři a půl tisíce fanoušků z oddílů a škol,“ říká bývalá reprezentantka Iveta Rudová, která ze strany Českého atletického svazu akci koordinuje.

Podobné aktivity jen potvrzují, jaký je o šampionát zájem. „V současnosti je pryč 87 % vstupenek,“ sděluje výkonný ředitel šampionátu Tomáš Janků. Většina zbývajících míst se týká čtvrtečního programu, který šel do prodeje jako poslední a v němž se vedle kvalifikací tří disciplín uskuteční slavnostní zahájení. To je koncipované jako velkolepá multimediální show na téma historie a současnosti české atletiky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž