Atlet Šebrle s novým autem nezabloudí

  • 6
Praha - Zbrusu novým džípem Grand Cherokee jezdí od 21. února olympijský vítěz v desetiboji a nejlepší český sportovec roku 2004 Roman Šebrle. Smluvně s tímto výjimečným atletem spojila své jméno nadnárodní společnost DaimlerChrysler a jedenatřicetiletý reprezentant má - pokud jde o auto - na další tři roky vystaráno.

"Kontrakt s firmou byl podepsán na rok s dvouletou opcí," poznamenal David Trávníček z marketingové a manažerské společnosti Sport Invest, která Šebrleho zastupuje. "A nepředpokládáme, že po roce by některá ze smluvních stran o uplatnění opce nestála."

Šebrle tmavomodrý nablýskaný americký vůz vyráběný pro evropské zákazníky v Rakousku přebíral v pražské pobočce Daimleru. Její šéf poznamenal, že český atlet je pro jeho firmu ideálním partnerem. "Jak Grand Cherokee, tak pan Šebrle se totiž vyznačují všestranností."

Šebrle dosud jezdil také džípem, ale jiné značky. Tu však na úterní tiskové konferenci na konkurenční půdě taktně zamlčel.

"Ale už jsem se poohlížel po větším rodinném voze a říkal jsem si, proč ne zase něco podobného. Takže s jsem tuto nabídku uvítal a jsem rád, že teď mám pravého amerického džípa." rozzářil se olympijský vítěz z Atén.

"Aspoň mi tohle auto bude připomínat, že největšího soupeře mám v Americe," dodal Šebrle žertem, když zmiňoval soupeře a kamaráda v jedné osobě - amerického desetibojaře Briana Claye, který ho porazil na loňském mistrovství světa v Helsinkách.   

Šebrle šoféruje už jedenáctý rok, ale navzdory tomu žádným výjimečným řidičským zážitkem posloužit nemůže.

"Protože jezdím hlavně po Praze. Ale čekám, že ten pořádný zážitek mě s tímhle novým vozem čeká v Harrachově, kam se v březnu chystám na soustředění. Doufám, že tam ještě bude sníh."

Na přání zákazníka je v džípu mimo jiné namontován navigační systém.

"Pořád s sebou vozím mapu Prahy a když jedu někam, kde to ještě moc neznám, koukám do ní v jednom kuse. Takhle tam nacvakám cílovou ulici a mám po starostech. Už se těším, jak to za chvíli vyzkouším," řekl Šebrle, "A ta navigace se mi bude náramně hodit i v Německu, kam často jezdím závodit."

Desetibojař Roman Šebrle má na příští tři roky smluvně zajištěný nový vůz Jeep Grand Cherokee.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž