Sha’Carri Richardsonová na Zlaté tretře

Sha’Carri Richardsonová na Zlaté tretře | foto: Reuters

Sprinterka Richardsonová se na MS nekvalifikovala ani na dvoustovce

  • 0
Sprinterka Sha’Carri Richardsonová se po nezdaru na 100 metrů nekvalifikovala do americké nominace na červencové mistrovství světa ani na dvojnásobné trati. Na národním šampionátu v Eugene, kde se zároveň bude za necelý měsíc konat MS, vypadla už v semifinále.

Dvaadvacetiletá Richardsonová zaběhla 200 metrů za 22,47, což byl až desátý čas semifinále. Se stometrovou tratí se spolufavoritka rozloučila ve čtvrtek už v rozběhu (11,31).

Loni Richardsonová vyhrála v Eugene na stovce americký šampionát a pasovala se do role adeptky na zlato pro olympijské hry. V Tokiu ale nakonec po pozitivním testu na marihuanu právě z Oregonu nestartovala.

Dálkařský šampion Gayle si poranil koleno

Úřadující mistr světa ve skoku do dálky Tajay Gayle si na jamajském šampionátu poranil koleno. Před obhajobou světového titulu v Eugene, která ho čeká za necelé tři týdny, odstoupil ze soutěže po nevydařeném dopadu v předposlední páté sérii.

„Vazy jsou v pořádku, ale uvidíme v příštích 48 hodinách,“ řekl člen jeho týmu agentuře Reuters.

Gayle usiloval o třetí jamajský titul, ale výkonem 797 centimetrů skončil druhý za Waynem Pinnockem, který skočil 814 cm.

Stejné koleno si Gayle poranil v kvalifikaci na loňských olympijských hrách v Tokiu, kde pak ve finále skočil jen 769 cm a skončil jedenáctý. V roce 2019 v Dauhá ovládl světový šampionát výkonem 869 cm, kterým vytvořil jamajský rekord.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž