Zimní salát s ovocem a sýrem

Lehoučký barevný salát kombinuje kyselou chuť pomeranče se sladkostí zralé hrušky, to vše akcentováno lahodným sýrem. Prostě dokonalost sama.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    225 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    940 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    24,6 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    11,9 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listy obou salátů opláchneme a necháme okapat. Pak je natrháme do salátové mísy.
  2. Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Každý měsíček zbavíme tenké blanky a překrojíme napůl. Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na tenké plátky. Ovoce přidáme do mísy se saláty. Vše zlehka promícháme.
  3. Ocet rozšleháme se špetkou soli, pepře a cukru a s olivovým olejem. Zálivku rozředíme asi 100 ml pomerančové šťávy.
  4. Salát rozdělíme do misek a zakapeme zálivkou. Každou porci doplníme kousky sýra.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.