Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme mleté maso. Přidáme vejce, cibuli a tymián. Směs osolíme, opepříme a propracujeme. Dle potřeby ji zahustíme strouhankou.
- Větší pekáček vytřeme olejem. Z masové fáše vymodelujeme menší kuličky a rozložíme je na pekáč. V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 15 minut dozlatova.
- Piniové oříšky opražíme na pánvi nasucho dozlatova.. Olivový olej promícháme s balsamikovým octem. Zálivku dochutíme solí a pepřem.
- Listy čekanky a polníčku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Čekanku natrháme na menší kousky a vše vložíme do salátové mísy. Přidáme omytá, na malé kousky pokrájená rajčata a okapanou kukuřici. Zeleninu zalijeme dresinkem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek. Každou porci doplníme několika masovými kuličkami a posypeme piniemi.