Zelné závitky

1 hodnocení

Zelné závitky jsou oblíbenou pochoutkou na Ukrajině.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    531 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2220 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    42,4 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    27,2 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Použijeme 8 velkých listů u kterých opatrně rozklepneme tvrdá žebra. Listy krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, pak je ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  2. Jáhly propláchneme horkou vodou. Pak je zalijeme vroucí vodou a necháme odstát, aby se vsákla všechna tekutina. Cibuli a petržel nasekáme najemno a dáme do mísy s mletým masem. Přidáme jáhly, strouhanku, vejce a sůl. Vše důkladně promícháme.
  3. Připravenou směs rozdělíme na zelné listy, které opatrně zabalíme a převážeme provázkem. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky ze všech stran opečeme. Pak je vyjmeme a uložíme v teple.
  4. Do pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme ji. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Pak přilijeme zakysanou smetanu smíchanou s hladkou moukou. Dobře promícháme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Necháme provařit a vložíme zelné závitky, které v omáčce už jen prohřejeme.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.