Zeleninový špíz s grilovacím kořením

Nemusíte grilovat jen maso. Zkuste tento špíz z kukuřice, cukety a papriky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    135 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    566 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    14,7 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    13,0 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    2,2 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kukuřici předvaříme 5 minut v osolené vodě, vyndáme a necháme částečně vychladnout. Potom ji rozkrájíme na 1, 5 cm silné špalíky a do jejich středů uděláme kovovým špízem otvor, aby šly snadněji navlékat.
  2. Ostatní zeleninu očistíme a opláchneme. Papriky nakrájíme na čtverečky, cuketu podélně na delší plátky, cibuli překrojíme a rozebereme a na čtverečky nakrájíme i slaninu.
  3. Zeleninu dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením AVOKÁDO. Plátky cukety vějířovitě složíme a střídavě s ostatními druhy zeleniny a se slaninou napichujeme na špízy. Grilujeme za občasného otáčení asi 15 minut. Podáváme s opečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.