Zeleninový špíz s grilovacím kořením
Nemusíte grilovat jen maso. Zkuste tento špíz z kukuřice, cukety a papriky.
Postup
- Kukuřici předvaříme 5 minut v osolené vodě, vyndáme a necháme částečně vychladnout. Potom ji rozkrájíme na 1, 5 cm silné špalíky a do jejich středů uděláme kovovým špízem otvor, aby šly snadněji navlékat.
- Ostatní zeleninu očistíme a opláchneme. Papriky nakrájíme na čtverečky, cuketu podélně na delší plátky, cibuli překrojíme a rozebereme a na čtverečky nakrájíme i slaninu.
- Zeleninu dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením AVOKÁDO. Plátky cukety vějířovitě složíme a střídavě s ostatními druhy zeleniny a se slaninou napichujeme na špízy. Grilujeme za občasného otáčení asi 15 minut. Podáváme s opečenými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
135 KCal
6 %
6 %
-
Energie
566 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
14,7 g
17 %
15 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
13,0 g
21 %
19 %
-
Tuky
2,2 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA