Zeleninové kari

Vyzkoušejte toto vegetariánské kari.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    436 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1822 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    24,6 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    10,8 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    31,7 g

    49 %

    45 %

  • nasycené

    15,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V pánvi nahřejeme olej a nasypeme do něj hořčičná semínka. Jakmile začnou praskat, přidáme nakrájené očištěné chilli papričky a nahrubo nastrouhaný zázvor. Krátce restujeme a přimícháme najemno nakrájenou cibuli s česnekem.
  2. Do směsi přisypeme kari koření a přidáme lžíci kari pasty, přilijeme vodu, vložíme na kostky nakrájenou mrkev. Jakmile mrkev změkne, přidáme nakrájený lilek, cuketu a papriku. Vaříme doměkka. Poté přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a přivedeme k varu, krátce povaříme.
  3. Na závěr povrch posypeme nasekanými arašídy s koriandrem. Podáváme spolu s limetkou. Jako příloha se hodí například rýže.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.