Zeleninové kari s mandlemi

Připravte si zeleninové kari s celerovými a mrkvovými nudličkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    457 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1913 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    26,7 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    31,0 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev s celerem oloupeme a nakrájíme na delší úzké nudličky. Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Pak ho podélně nakrájíme na dlouhé nudličky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme mrkev, celer a rozinky. Pak vmícháme kari. Vše zalijeme vínem a smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  3. Když zelenina změkne, vmícháme pórek s mandlemi a slunečnicovými semínky a necháme je prohřát. Pánev odstavíme. Podáváme s dušenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.