Zapečené krůtí řízky se zeleninou

Zdravý oběd, který vám bude chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1944 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    35,3 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    20,2 g

    67 %

    67 %

  • Bílkoviny

    38,9 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    14,1 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Řapíky celeru oloupeme a nakrájíme je na špalíky. Papriku omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. V míse všechnu zeleninu promícháme se solí a pepřem. Přendáme ji do pekáčku vymazaného olejem, zalijeme vývarem, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran. Když je zelenina téměř měkká, rozložíme na ni orestované plátky masa, přidáme rozkrojený česnek, nakrájené rajče a odkryté pečeme doměkka. Hotové krůtí řízky se zeleninou podáváme s rukolovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Vraťte se do dětství s tímto sladkým pokrmem.

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.