Ingredience
Postup
- Mrkev, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Řapíky celeru oloupeme a nakrájíme je na špalíky. Papriku omyjeme a nakrájíme na kousky.
- V míse všechnu zeleninu promícháme se solí a pepřem. Přendáme ji do pekáčku vymazaného olejem, zalijeme vývarem, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C.
- Na pánvi rozehřejeme olej. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran. Když je zelenina téměř měkká, rozložíme na ni orestované plátky masa, přidáme rozkrojený česnek, nakrájené rajče a odkryté pečeme doměkka. Hotové krůtí řízky se zeleninou podáváme s rukolovým salátem.