Wrap s quinoou, řepou a medovou zálivkou

Tip na jednoduchou a zdravou večeři. Zabalte samé dobré suroviny do celozrnné tortilly a máte hotovo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1655 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    56,0 g

    64 %

    56 %

  • Vláknina

    20,8 g

    69 %

    69 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Quinou nejprve spaříme vařící vodou, poté ji na 15 minut namočíme do studené vody, pak ji 5 minut povaříme a scedíme.
  2. Řepu pokrájíme na nudličky a smícháme v míse spolu s quinoou.
  3. Z oleje, medu, citronové šťávy a sójové omáčky uděláme dresing, který pak vmícháme do quinoové směsi s řepou.
  4. Každou tortillu potřeme jogurtem, poklademe špenátovými listy, quinoovou směsí s řepou a posypeme cizrnou. Tortillu pak v polovině přehneme, zamotáme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Znojemská hovězí pečeně

Skvělý recept na rodinný oběd.