Wrap s quinoou, řepou a medovou zálivkou

Tip na jednoduchou a zdravou večeři. Zabalte samé dobré suroviny do celozrnné tortilly a máte hotovo.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Quinou nejprve spaříme vařící vodou, poté ji na 15 minut namočíme do studené vody, pak ji 5 minut povaříme a scedíme.
  2. Řepu pokrájíme na nudličky a smícháme v míse spolu s quinoou.
  3. Z oleje, medu, citronové šťávy a sójové omáčky uděláme dresing, který pak vmícháme do quinoové směsi s řepou.
  4. Každou tortillu potřeme jogurtem, poklademe špenátovými listy, quinoovou směsí s řepou a posypeme cizrnou. Tortillu pak v polovině přehneme, zamotáme a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1655 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    56,0 g

    64 %

    56 %

  • Vláknina

    20,8 g

    69 %

    69 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    8,7 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.