Wrap s quinoou, řepou a medovou zálivkou
Tip na jednoduchou a zdravou večeři. Zabalte samé dobré suroviny do celozrnné tortilly a máte hotovo.
Postup
- Quinou nejprve spaříme vařící vodou, poté ji na 15 minut namočíme do studené vody, pak ji 5 minut povaříme a scedíme.
- Řepu pokrájíme na nudličky a smícháme v míse spolu s quinoou.
- Z oleje, medu, citronové šťávy a sójové omáčky uděláme dresing, který pak vmícháme do quinoové směsi s řepou.
- Každou tortillu potřeme jogurtem, poklademe špenátovými listy, quinoovou směsí s řepou a posypeme cizrnou. Tortillu pak v polovině přehneme, zamotáme a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
396 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1655 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
56,0 g
64 %
56 %
-
Vláknina
20,8 g
69 %
69 %
-
Bílkoviny
15,9 g
25 %
23 %
-
Tuky
8,7 g
13 %
12 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA