Voňavá kachní prsa

Voňavá kachna patří mezi oblíbené speciality asijské kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez odležení masa

Ingredience

2 PORCE +

Na dozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    914 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3826 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    25,9 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    10,8 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    37,9 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    64,7 g

    100 %

    92 %

  • nasycené

    17,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kachní prsa očistíme a do kůže opatrně uděláme asi 7 zářezů. Vetřeme do nich drcený pepř a najemno nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet.
  2. Mezitím orestujeme na oleji rozmačkaný česnek a na kostičky nakrájený lilek. Přidáme překrojená rajčátka a společně podusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme na kousky natrhanou čerstvou bazalku, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.
  3. Kachní prsa položíme na suchou pánev kůží dolů. Pomalu opékáme asi 6 minut. Vypečený tuk slijeme do jiné nádoby. Maso otočíme a ještě opékáme další 2-3 minuty. Pak ho přendáme na plech a dopékáme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 4 minuty. Doba dopečení záleží na tom, jak chceme mít maso propečené.
  4. Na pánev nalijeme výpek z masa a zpěníme na něm na kousky nakrájenou šalotku. Přilijeme sekt a šťávu z pomeranče a krátce podusíme. Omáčku dochutíme solí a pepřem a nakonec zjemníme máslem. Už dál nevaříme.
  5. Hotové maso necháme na teple asi 2 minuty odpočinout, pak nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme kolečky pomeranče, lehce opečenými na másle.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.