Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát je neobyčejný tím, že se do něj nepřidává žádná majonéza. Brambory jsou vláčné díky sladké zálivce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1022 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    44,7 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Salátové brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme tak, jak to máme nejraději - na tenká kolečka, na měsíčky nebo na kostičky.
  2. Mladou cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Okurky nakládačky nasekáme a přidáme spolu s cibulkou k bramborám.
  3. Připravíme zálivku. Tekutý med smícháme s olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku přelijeme na salát, dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme polníčkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.