Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát je neobyčejný tím, že se do něj nepřidává žádná majonéza. Brambory jsou vláčné díky sladké zálivce.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
244 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1022 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
44,7 g
51 %
45 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
6,9 g
11 %
10 %
-
Tuky
3,6 g
6 %
5 %
-
nasycené
0,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Salátové brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Slijeme je, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nakrájíme tak, jak to máme nejraději - na tenká kolečka, na měsíčky nebo na kostičky.
- Mladou cibulku omyjeme a nakrájíme najemno. Okurky nakládačky nasekáme a přidáme spolu s cibulkou k bramborám.
- Připravíme zálivku. Tekutý med smícháme s olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku přelijeme na salát, dobře promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Před podáváním ozdobíme polníčkem.