Vepřový špíz s meruňkami

Neexistuje dobrá grilovačka bez masových špízů.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1499 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    32,7 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    16,0 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrůlku smícháme med a jablečný džus a ochutíme pepřem a tabascem. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 8 minut. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky 2-3 cm velké. Polijeme je medovým nálevem a marinujeme asi 30 minut.
  3. Zelenou část jarní cibulky odkrojíme. Zůstane nám asi 7 cm dlouhá cibulka. Tu rozdělíme na dvě poloviny. Nakládané cibulky scedíme a necháme okapat. Meruňky omyjemne, osušíme, rozpůlíme nožem a odstraníme pecku.
  4. Na kovové špízy nebo předem namočené špejle střídavě napichujeme kousky marinovaného masa, cibulky, meruňky a zelené cibulky. Špízy dochutíme solí a pepřem. Pozvolna je opékáme je na větší pánvi s rozpáleným olejem asi 15-20 minut. Během opékání špízy otáčíme. Nakonec je přelijeme zbylou marinádou a ještě asi 2 minuty povaříme. Ihned podáváme se zeleninovými saláty. Špízy můžeme také připravovat na grilu.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.