Ingredience
Postup
- V kastrůlku smícháme med a jablečný džus a ochutíme pepřem a tabascem. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 8 minut. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky 2-3 cm velké. Polijeme je medovým nálevem a marinujeme asi 30 minut.
- Zelenou část jarní cibulky odkrojíme. Zůstane nám asi 7 cm dlouhá cibulka. Tu rozdělíme na dvě poloviny. Nakládané cibulky scedíme a necháme okapat. Meruňky omyjemne, osušíme, rozpůlíme nožem a odstraníme pecku.
- Na kovové špízy nebo předem namočené špejle střídavě napichujeme kousky marinovaného masa, cibulky, meruňky a zelené cibulky. Špízy dochutíme solí a pepřem. Pozvolna je opékáme je na větší pánvi s rozpáleným olejem asi 15-20 minut. Během opékání špízy otáčíme. Nakonec je přelijeme zbylou marinádou a ještě asi 2 minuty povaříme. Ihned podáváme se zeleninovými saláty. Špízy můžeme také připravovat na grilu.