Vepřový špíz s meruňkami
Neexistuje dobrá grilovačka bez masových špízů.
Postup
- V kastrůlku smícháme med a jablečný džus a ochutíme pepřem a tabascem. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 8 minut. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky 2-3 cm velké. Polijeme je medovým nálevem a marinujeme asi 30 minut.
- Zelenou část jarní cibulky odkrojíme. Zůstane nám asi 7 cm dlouhá cibulka. Tu rozdělíme na dvě poloviny. Nakládané cibulky scedíme a necháme okapat. Meruňky omyjemne, osušíme, rozpůlíme nožem a odstraníme pecku.
- Na kovové špízy nebo předem namočené špejle střídavě napichujeme kousky marinovaného masa, cibulky, meruňky a zelené cibulky. Špízy dochutíme solí a pepřem. Pozvolna je opékáme je na větší pánvi s rozpáleným olejem asi 15-20 minut. Během opékání špízy otáčíme. Nakonec je přelijeme zbylou marinádou a ještě asi 2 minuty povaříme. Ihned podáváme se zeleninovými saláty. Špízy můžeme také připravovat na grilu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
358 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1499 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
21,2 g
24 %
21 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
32,7 g
52 %
48 %
-
Tuky
16,0 g
25 %
23 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...