Vepřový špíz s meruňkami

Neexistuje dobrá grilovačka bez masových špízů.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V kastrůlku smícháme med a jablečný džus a ochutíme pepřem a tabascem. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 8 minut. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  2. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky 2-3 cm velké. Polijeme je medovým nálevem a marinujeme asi 30 minut.
  3. Zelenou část jarní cibulky odkrojíme. Zůstane nám asi 7 cm dlouhá cibulka. Tu rozdělíme na dvě poloviny. Nakládané cibulky scedíme a necháme okapat. Meruňky omyjemne, osušíme, rozpůlíme nožem a odstraníme pecku.
  4. Na kovové špízy nebo předem namočené špejle střídavě napichujeme kousky marinovaného masa, cibulky, meruňky a zelené cibulky. Špízy dochutíme solí a pepřem. Pozvolna je opékáme je na větší pánvi s rozpáleným olejem asi 15-20 minut. Během opékání špízy otáčíme. Nakonec je přelijeme zbylou marinádou a ještě asi 2 minuty povaříme. Ihned podáváme se zeleninovými saláty. Špízy můžeme také připravovat na grilu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1499 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    21,2 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    32,7 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    16,0 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.