Vepřové medailonky s hroznovým vínem

Ozvláštněte maso sladkými hrozny.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Do hmoždíře nasypeme jalovčinky i pepř a rozdrtíme je. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2,5 cm. Dáme je do mísy, posypeme nadrceným kořením a zakapeme olejem. Maso necháme v chladu asi 30 minut odležet.
  2. Hroznové víno opláchneme a otrháme od stopek. Kuličky rozkrojíme na polovinu a odstraníme z nich semínka.
  3. Odleželé maso na pánvi zprudka opečeme. Osolíme je, vyjmeme a udržujeme v teple.
  4. Výpek zalijeme vínem, přidáme med, zavařeninu a hroznovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na třetinu. Pak do ní vložíme hroznové víno a necháme ho přejít varem. Podle chuti omáčku osolíme. Maso s vinnou omáčkou podáváme s dušenou rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    444 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1858 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    38,0 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    32,9 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    13,6 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.