Vepřové medailonky s hroznovým vínem
Ozvláštněte maso sladkými hrozny.
Vaření 40 min
bez doby odležení
Postup
- Do hmoždíře nasypeme jalovčinky i pepř a rozdrtíme je. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2,5 cm. Dáme je do mísy, posypeme nadrceným kořením a zakapeme olejem. Maso necháme v chladu asi 30 minut odležet.
- Hroznové víno opláchneme a otrháme od stopek. Kuličky rozkrojíme na polovinu a odstraníme z nich semínka.
- Odleželé maso na pánvi zprudka opečeme. Osolíme je, vyjmeme a udržujeme v teple.
- Výpek zalijeme vínem, přidáme med, zavařeninu a hroznovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na třetinu. Pak do ní vložíme hroznové víno a necháme ho přejít varem. Podle chuti omáčku osolíme. Maso s vinnou omáčkou podáváme s dušenou rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
444 KCal
20 %
19 %
-
Energie
1858 KJ
20 %
19 %
-
Sacharidy
38,0 g
43 %
38 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
32,9 g
52 %
48 %
-
Tuky
13,6 g
21 %
19 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA