Vepřová panenka s čokoládovou omáčkou

Nebojte se při tomto receptu experimentovat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    439 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1838 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    12,7 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    54,2 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové panenky omyjeme, osušíme a osolíme. Na větší pánvi rozpálíme olej a panenky na něm ze všech stran zvolna opečeme. Hotové maso vyjmeme z oleje a obložíme tymiánem, aby přijalo jeho vůni.
  2. Do výpeku nasypeme hladkou mouku, přidáme kečup a krátce orestujeme. Základ omáčky zalijeme vývarem a necháme krátce provařit. Pak do pánve nalámeme čokoládu, přidáme med, snítku čerstvého tymiánu, chilli a necháme 5 minut provařit. Hotovou omáčku podle potřeby přisolíme nebo přisladíme.
  3. Vepřové panenky nakrájíme na plátky. Podáváme je s čokoládovou omáčkou a opečenou mladou cibulkou, ozdobené snítkou tymiánu a koktejlovými rajčátky.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.