Vepřová panenka s čokoládovou omáčkou

Nebojte se při tomto receptu experimentovat.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vepřové panenky omyjeme, osušíme a osolíme. Na větší pánvi rozpálíme olej a panenky na něm ze všech stran zvolna opečeme. Hotové maso vyjmeme z oleje a obložíme tymiánem, aby přijalo jeho vůni.
  2. Do výpeku nasypeme hladkou mouku, přidáme kečup a krátce orestujeme. Základ omáčky zalijeme vývarem a necháme krátce provařit. Pak do pánve nalámeme čokoládu, přidáme med, snítku čerstvého tymiánu, chilli a necháme 5 minut provařit. Hotovou omáčku podle potřeby přisolíme nebo přisladíme.
  3. Vepřové panenky nakrájíme na plátky. Podáváme je s čokoládovou omáčkou a opečenou mladou cibulkou, ozdobené snítkou tymiánu a koktejlovými rajčátky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    439 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1838 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    12,7 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    54,2 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.