Vepřová panenka s čokoládovou omáčkou
Nebojte se při tomto receptu experimentovat.
Postup
- Vepřové panenky omyjeme, osušíme a osolíme. Na větší pánvi rozpálíme olej a panenky na něm ze všech stran zvolna opečeme. Hotové maso vyjmeme z oleje a obložíme tymiánem, aby přijalo jeho vůni.
- Do výpeku nasypeme hladkou mouku, přidáme kečup a krátce orestujeme. Základ omáčky zalijeme vývarem a necháme krátce provařit. Pak do pánve nalámeme čokoládu, přidáme med, snítku čerstvého tymiánu, chilli a necháme 5 minut provařit. Hotovou omáčku podle potřeby přisolíme nebo přisladíme.
- Vepřové panenky nakrájíme na plátky. Podáváme je s čokoládovou omáčkou a opečenou mladou cibulkou, ozdobené snítkou tymiánu a koktejlovými rajčátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
439 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1838 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
12,7 g
14 %
13 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
54,2 g
86 %
80 %
-
Tuky
18,6 g
29 %
27 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...