Ingredience
Postup
- Vepřovou kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme ji grilovacím kořením a solí a důkladně vše do masa rukama zatřeme. Na pánvi rozpálíme olej a kýtu ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut.
- Poloměkké maso vyndáme a necháme vychladnout. Bylinky opláchneme, necháme okapat, nasekáme najemno a kýtu v nich ze všech stran obalíme.
- Listové těsto rozválíme na větší plát a připravené maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekáčku, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužky, nakrájenými ze zbylého těsta. Vše ještě jednou potřeme vejcem a posypeme kmínem a solí. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Hotové maso vyndáme, necháme asi 5 minut ustát a pak nakrájíme.