Vepřová kýta v listovém těstě

Tento sváteční pokrm je oblíbený především v Anglii.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    602 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2518 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    23,8 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    47,7 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme ji grilovacím kořením a solí a důkladně vše do masa rukama zatřeme. Na pánvi rozpálíme olej a kýtu ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut.
  2. Poloměkké maso vyndáme a necháme vychladnout. Bylinky opláchneme, necháme okapat, nasekáme najemno a kýtu v nich ze všech stran obalíme.
  3. Listové těsto rozválíme na větší plát a připravené maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekáčku, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužky, nakrájenými ze zbylého těsta. Vše ještě jednou potřeme vejcem a posypeme kmínem a solí. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Hotové maso vyndáme, necháme asi 5 minut ustát a pak nakrájíme.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.