Vepřová kotleta v pikantní omáčce

Pokud máte rádi pikantní jídla, nebojte se přidat do tohoto receptu chilli papričky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    585 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2449 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    10,2 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    39,7 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    35,6 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Polévkovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Do mísy dáme víno, olej, prolisovaný česnek, nakrájenou polévkovou zeleninu, tymián a muškátový oříšek a promícháme na marinádu.
  2. Kotlety jemně naklepeme a naložíme do marinády tak, aby byly ponořené. Maso přikryjeme a necháme alespoň 1 den marinovat. Během marinování maso otáčíme.
  3. Marinované kotlety vyndáme a necháme okapat. Mezitím rozehřejeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Pak je vyndáme a necháme na teplém místě.
  4. Do pánve vlijeme zbylou marinádu a svaříme ji. Vmícháme estragonový ocet, hořčici a rybízový džem. Omáčku necháme provařit asi 5 minut. Pak ji přecedíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme máslo.
  5. Jako přílohu podáváme fazolkový salát z dušených zelených fazolek, jarní cibulky a červené papriky. Ochutíme ho octem, olejem a solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.