Ingredience
Postup
- Polévkovou zeleninu důkladně očistíme, omyjeme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme. Do mísy dáme víno, olej, prolisovaný česnek, nakrájenou polévkovou zeleninu, tymián a muškátový oříšek a promícháme na marinádu.
- Kotlety jemně naklepeme a naložíme do marinády tak, aby byly ponořené. Maso přikryjeme a necháme alespoň 1 den marinovat. Během marinování maso otáčíme.
- Marinované kotlety vyndáme a necháme okapat. Mezitím rozehřejeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Pak je vyndáme a necháme na teplém místě.
- Do pánve vlijeme zbylou marinádu a svaříme ji. Vmícháme estragonový ocet, hořčici a rybízový džem. Omáčku necháme provařit asi 5 minut. Pak ji přecedíme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme máslo.
- Jako přílohu podáváme fazolkový salát z dušených zelených fazolek, jarní cibulky a červené papriky. Ochutíme ho octem, olejem a solí a pepřem.