Vepřová játra na česneku

Játra jsou možná zbytečně opomíjenou lahůdkou. Společně s cibulkou, česnekem a vínem jim to vyloženě sluší.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1008 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4219 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    11,1 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    34,1 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    18,3 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra důkladně očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, například nudličky. Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpálíme sádlo a nakrájená játra na něm krátce opečeme. Přidáme cibulku a česnek a vše ještě orestujeme. Játra zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni provaříme asi 10 minut.
  3. Nakonec ochutíme červeným pepřem, solí a podle chuti přidáme sójovou omáčku.
  4. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.