Vepřová játra na česneku
Játra jsou možná zbytečně opomíjenou lahůdkou. Společně s cibulkou, česnekem a vínem jim to vyloženě sluší.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1008 KCal
46 %
42 %
-
Energie
4219 KJ
46 %
42 %
-
Sacharidy
11,1 g
13 %
11 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
34,1 g
54 %
50 %
-
Tuky
18,3 g
28 %
26 %
-
nasycené
7,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Játra důkladně očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, například nudličky. Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme sádlo a nakrájená játra na něm krátce opečeme. Přidáme cibulku a česnek a vše ještě orestujeme. Játra zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni provaříme asi 10 minut.
- Nakonec ochutíme červeným pepřem, solí a podle chuti přidáme sójovou omáčku.
- Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.