Vepřová játra na česneku

Játra jsou možná zbytečně opomíjenou lahůdkou. Společně s cibulkou, česnekem a vínem jim to vyloženě sluší.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Játra důkladně očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, například nudličky. Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpálíme sádlo a nakrájená játra na něm krátce opečeme. Přidáme cibulku a česnek a vše ještě orestujeme. Játra zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni provaříme asi 10 minut.
  3. Nakonec ochutíme červeným pepřem, solí a podle chuti přidáme sójovou omáčku.
  4. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1008 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4219 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    11,1 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    34,1 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    18,3 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.