Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme na vál, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutky, tuk a zpracujeme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Po 1/2 hodině těsto po částech vyválíme a formičkou tvaru vejce vykrajujeme (nemáme-li příslušnou formičku, upravíme kulatou formičku, nebo vtlačujeme do polévkové lžíce a vyklápíme).
- Vykrájené tvary klademe na plech a pečeme v předem dobře vyhřáté troubě. Upečené plníme krémem, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme bílkovou polevou obarvenou potravinářským barvivem.
- Krém: Z mléka a pudinku uvaříme a dobře provaříme hustou kaši, kterou posypeme částí cukru (aby nevznikl tvrdý povrch) a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše přidáváme za stálého šlehání máslo a dobře vyšleháme. Hotový krém nastříkáme na spodní vajíčka a přiklopíme druhým vajíčkem. Po ztuhnutí vajíček v lednici je poléváme čokoládovou polevou a zdobíme bílkouvou polevou.
- Čokoládová poleva: Čokoládu s tukem rozpustíme v kastrolu ve vodní lázni.
- Bílková poleva: Bílek smícháme (můžeme použít i ruční elektrický šlehač) s dobře prosátým cukrem a třeme nebo šleháme do zhoustnutí - poleva je sytě bílé barvy.
- Hotovou polevu podle potřeby obarvíme a zdobíme hotová vajíčka.