Ingredience
Postup
- Mandle vložíme společně se 2 lžícemi mouky do mixéru a rozsekáme najemno. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme mandle, cukr, kůru a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Tuk zapracujeme prsty co nejrychleji do mouky a vzniklou drobenku vyklopíme na pracovní plochu.
- Přidáme žloutky, extrakt a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme odpočinout 60 minut v chladničce.
- Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátka z něj vypícháme menší vajíčka. V polovině vajíček pak vykrojíme malými formičkami ozdobné středy (např. kuřátka, kolečka).
- Vajíčka rozložíme na plechy s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 10 minut do lehce zlatavé barvy.
- Vychladlé korpusy slepíme pomocí džemu vždy po dvou kusech – plné a ozdobně vykrojené vajíčko. Před podáváním sušenky lehce pocukrujeme.