Velikonoční sušenky

nehodnoceno

Jemné mandlové sušenky jsou skvělou dobrotou a také originálním dárkem pro koledníky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

30 PORCE +

Postup

  1. Mandle vložíme společně se 2 lžícemi mouky do mixéru a rozsekáme najemno. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme mandle, cukr, kůru a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Tuk zapracujeme prsty co nejrychleji do mouky a vzniklou drobenku vyklopíme na pracovní plochu.
  2. Přidáme žloutky, extrakt a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme odpočinout 60 minut v chladničce.
  3. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátka z něj vypícháme menší vajíčka. V polovině vajíček pak vykrojíme malými formičkami ozdobné středy (např. kuřátka, kolečka).
  4. Vajíčka rozložíme na plechy s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 10 minut do lehce zlatavé barvy.
  5. Vychladlé korpusy slepíme pomocí džemu vždy po dvou kusech – plné a ozdobně vykrojené vajíčko. Před podáváním sušenky lehce pocukrujeme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    114 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    476 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    11,9 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    6,5 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.