Vařená kuřecí prsíčka se zeleninou a rýží

Dietní jídlo, která si navíc i užijete.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    615 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2575 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    77,9 g

    89 %

    78 %

  • Vláknina

    21,9 g

    73 %

    73 %

  • Bílkoviny

    58,8 g

    93 %

    86 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu asi litr vody. Vložíme do ní oloupanou půlku cibule a stroužek česneku, celý pepř, sůl a citronovou šťávu. Přidáme kuřecí maso a zprudka zavaříme. Potom teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 12 minut. Odstavíme a necháme ve vývaru.
  2. Karotku očistíme, nakrájíme podélně na šestiny a dáme vařit do osolené vody. Když je poloměkká, přidáme očištěné fazolky a pokrájené kapustičky a vaříme téměř doměkka. Zeleninu scedíme, rozdělíme do talířů, přidáme pokrájené maso a doplníme uvařenou rýží. Posypeme čerstvým koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.