Ingredience
Postup
- Změklou heru vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme ušlehaný bílkový sníh a nakonec lehce vmícháme mouku. Formu ve tvaru kapra vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, naplníme připraveným těstem a v elektrické troubě pečeme při 180 °C asi 30 minut.
- Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Na náplň vyšleháme heru s cukrem a kokosem, pak vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Čokoláda nesmí být příliš horká, aby krém nebyl řídký.
- Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a vyložíme jím formu kapra. Aby se marcipán na formu nepřilepil, vysypeme ji moučkovým cukrem. Vychladlý korpus prokrojíme podélně na čtyři díly a plníme do připravené formy střídavě korpus a krém. Poté dokončíme balení kapra do marcipánu, necháme vychladit nejméně 2 hodiny, vyklopíme z formy a ozdobíme dle vlastní fantazie.
- Z marcipánové hmoty si můžeme vyválet malý váleček, který rozkrájíme na malé kousky a z nich vytvarujeme šupiny. Ke stejnému účelu můžeme použít i lístky mandlí. Chceme-li mít kapra barevného, rozpustíme na špičku nože potravinářského barviva ve lžíci studené vody a povrch kapra potřeme mašlovačkou.