Vajíčková pomazánka s kapií a sterilovanou okurkou

Tradiční vajíčková pomazánka vylepšená sterilovanou kapií a okurkou se jistojistě stane vaší rodinnou stálicí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    280 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1170 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    1,9 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    26,3 g

    40 %

    38 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vložíme do kastrolu se studenou vodou a uvaříme je natvrdo. Zchladíme je pod proudem studené vody, a když trochu vychladnou, oloupeme je.
  2. Šest vajec nasekáme a vsypeme do misky. Přidáme majonézu, hořčici a nadrobno nakrájenou sterilovanou zeleninu. Pomazánku dochutíme solí a pepřem.
  3. Zbylá vejce nakrájíme na plátky. Pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme plátky vajíčka a sekanou řeřichou či jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.