Ingredience
Postup
- Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo, pak je prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a podélně rozčtvrtíme.
- Červenou řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a necháme vychladnout. Cukrový hrášek očistíme, spaříme horkou vodou, scedíme a necháme okapat. Salát rozdělíme na listy, které opereme pod tekoucí vodou. Větší listy natrháme.
- Chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na suché pánvi dozlatova. Krutony vyjmeme a necháme vychladnout.
- Olej ochutíme hořčicí a metlou vyšleháme. Pak za stálého míchání postupně přiléváme vývar a dresink okořeníme solí a cayenským pepřem.
- Talíře vyložíme listy salátu, na ně rozdělíme červenou řepu, hráškové lusky, kousky vajec a přidáme krutony. Posypeme pepřem, ozdobíme bylinkami a přelijeme dresinkem.