Uzené se šípkovou omáčkou

nehodnoceno

Uzené maso se lehce kombinuje právě se šípkovou omáčkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    639 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2674 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    26,7 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    27,9 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    42,0 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso omyjeme, v hrnci uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky. Vývar necháme vychladnout.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme v kastrolu světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým uzeným vývarem a důkladně rozšleháme, aby v omáčce nezůstaly hrudky. Základ omáčky krátce povaříme. Pak přidáme červené víno, šípkovou marmeládu a pomalu vaříme za občasného zamíchání asi 20 minut.
  3. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti cukrem a mletým bílým pepřem. Nakonec do ní vložíme prohřát nakrájené uzené maso. Podáváme s malými houskovými knedlíky a plátky citronu.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.