Uzené se šípkovou omáčkou
Uzené maso se lehce kombinuje právě se šípkovou omáčkou.
Postup
- Uzené maso omyjeme, v hrnci uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky. Vývar necháme vychladnout.
- Z másla a hladké mouky připravíme v kastrolu světlou jíšku, kterou zalijeme vychladlým uzeným vývarem a důkladně rozšleháme, aby v omáčce nezůstaly hrudky. Základ omáčky krátce povaříme. Pak přidáme červené víno, šípkovou marmeládu a pomalu vaříme za občasného zamíchání asi 20 minut.
- Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou, podle chuti cukrem a mletým bílým pepřem. Nakonec do ní vložíme prohřát nakrájené uzené maso. Podáváme s malými houskovými knedlíky a plátky citronu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
639 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2674 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
26,7 g
30 %
27 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
27,9 g
44 %
41 %
-
Tuky
42,0 g
65 %
60 %
-
nasycené
15,0 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA