Uzená polévka

Tato polévka s kousky uzeného vás zahřeje nejen v žaludku, ale i u srdce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    369 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1544 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    39,4 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso s cibulí vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry vody, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a vaříme asi hodinu.
  2. Pak přidáme očištěné a nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Společně uvaříme do měkka.
  3. Kroupy zalijeme dvojnásobkem studené vody a necháme je aspoň 45 minut stát. Poté je uvaříme podle návodu a pak je propláchneme studenou vodou.
  4. Z vývaru vyndáme maso a natrháme ho na kousky. Cibuli a koření vyndáme a dáme stranou. Do vývaru vložíme zpět maso, prolisovaný česnek a uvařené kroupy. Promícháme, osolíme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.