Pondělí 4. prosince 2023, svátek má Barbora
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 4. prosince 2023 Barbora

Uzená polévka

Tato polévka s kousky uzeného vás zahřeje nejen v žaludku, ale i u srdce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    369 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1544 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    39,4 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    6,7 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzené maso s cibulí vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry vody, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a vaříme asi hodinu.
  2. Pak přidáme očištěné a nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Společně uvaříme do měkka.
  3. Kroupy zalijeme dvojnásobkem studené vody a necháme je aspoň 45 minut stát. Poté je uvaříme podle návodu a pak je propláchneme studenou vodou.
  4. Z vývaru vyndáme maso a natrháme ho na kousky. Cibuli a koření vyndáme a dáme stranou. Do vývaru vložíme zpět maso, prolisovaný česnek a uvařené kroupy. Promícháme, osolíme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Smetanový hráškový krém

Toto skvělou krémovou polévku, která příjemně zahřeje, zvládne i úplný začátečník.

Studená polévka z pečených paprik a rajčat

Tato polévka vás v létě dokonce příjemně zchladí.

Studená rajčatová polévka s bylinkovými noky

Tuto polévku uvítáte především v horkých dnech.

Studená rajčatová polévka s bazalkou

Studené polévky jsou oblíbené především v přímořských oblastech Španělska.

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

V chladných zimních dnech je teplá zeleninová polévka potřeba.