Uzená polévka
Tato polévka s kousky uzeného vás zahřeje nejen v žaludku, ale i u srdce.
Postup
- Uzené maso s cibulí vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry vody, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a vaříme asi hodinu.
- Pak přidáme očištěné a nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Společně uvaříme do měkka.
- Kroupy zalijeme dvojnásobkem studené vody a necháme je aspoň 45 minut stát. Poté je uvaříme podle návodu a pak je propláchneme studenou vodou.
- Z vývaru vyndáme maso a natrháme ho na kousky. Cibuli a koření vyndáme a dáme stranou. Do vývaru vložíme zpět maso, prolisovaný česnek a uvařené kroupy. Promícháme, osolíme a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
369 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1544 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
39,4 g
45 %
39 %
-
Vláknina
6,7 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
17,0 g
27 %
25 %
-
Tuky
14,5 g
22 %
21 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Soljanka
Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.