Univerzální marináda na grilovaná masa

Vyzkoušejte náš recept na výbornou marinádu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2305 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    3,8 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    45,8 g

    73 %

    67 %

  • Tuky

    39,3 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny suroviny na marinádu pečlivě promícháme.
  2. Maso, rybu nebo zeleninu v ní obalíme a necháme marinovat dle druhu masa.
  3. Filety pstruha a vyloupané krevety vložíme do marinády a necháme odležet 30 minut. Pak je vyjmeme z marinády a spolu s plátky citronu grilujeme na silném žáru doměkka.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.