Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme žloutky, znovu vyšleháme a nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na papíře.
- Po vychladnutí papír odtrhneme a z korpusu vykrojíme plát o velikosti formy na chlebíček. Plátem vyložíme chlebíčkovou formu a ze zbylého korpusu vykrojíme část na povrch chlebíčku.
- Tvaroh necháme na mřížce asi 120 minut odkapat, změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidáme tvaroh a znovu vyšleháme. Ovoce očistíme a nakrájíme na kousky.
- Korpus ve formě nejdříve potřeme krémem a pak střídavě vrstvíme ovoce a krém. Poslední vrstva je z krému. Na povrch krému položíme horní díl korpusu a chlebíček uložíme do chladničky ztuhnout asi na 120 minut.
- Po ztuhnutí vyklopíme z formy a povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Rozetřeme na povrchu a po stranách. Chlebíček přendáme na prkýnko s pečicím papírem a uložíme znovu do lednice. Po ztuhnutí můžeme ozdobit například čerstvými jahodami.