Tvarohový tunel
Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.
Vaření 40 min
bez okapání a tuhnutí
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme žloutky, znovu vyšleháme a nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na papíře.
- Po vychladnutí papír odtrhneme a z korpusu vykrojíme plát o velikosti formy na chlebíček. Plátem vyložíme chlebíčkovou formu a ze zbylého korpusu vykrojíme část na povrch chlebíčku.
- Tvaroh necháme na mřížce asi 120 minut odkapat, změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidáme tvaroh a znovu vyšleháme. Ovoce očistíme a nakrájíme na kousky.
- Korpus ve formě nejdříve potřeme krémem a pak střídavě vrstvíme ovoce a krém. Poslední vrstva je z krému. Na povrch krému položíme horní díl korpusu a chlebíček uložíme do chladničky ztuhnout asi na 120 minut.
- Po ztuhnutí vyklopíme z formy a povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Rozetřeme na povrchu a po stranách. Chlebíček přendáme na prkýnko s pečicím papírem a uložíme znovu do lednice. Po ztuhnutí můžeme ozdobit například čerstvými jahodami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
349 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1459 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
40,0 g
45 %
40 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
7,2 g
11 %
11 %
-
Tuky
17,6 g
27 %
25 %
-
nasycené
9,5 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA