Tvarohové řezy s ovocem

Tyto řezy vypadají na stole naprosto úžasně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

24 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Na ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    166 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    693 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    20,1 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s polovinou cukru a dvěma lžícemi teplé vody do pěny. Z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh a přimícháme ho do žloutkové pěny. Nakonec zapracujeme mouku promísenou se škrobovou moučkou a kypřicím práškem.
  2. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku a necháme vychladnout. Poté z něj stáhneme pečicí papír a podélně ho prokrojíme. Spodní díl potřeme marmeládou a přiklopíme vrchním dílem.
  3. Želatinu namočíme do studené vody a 30 minut necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme a necháme rozpustit (viz návod na obalu). Ze smetany připravíme hustou šlehačku.
  4. Tvaroh promícháme se žloutky a cukrem. Přidáme želatinu a šlehačku. Náplň dochutíme citronovou šťávou, likérem a rozetřeme ji na korpus. V chladu necháme ztuhnout. Pak moučník rozdělíme na řezy a ozdobíme čerstvým ovocem. Ovoce zelijeme dortovou polevou.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Třešňový dort

Ozdobte dort čerstvými třešněmi ze zahrádky.

Tunel s třešněmi

Třešně dodají dezertům větší svěžest.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.