Ingredience
Postup
- Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s polovinou cukru a dvěma lžícemi teplé vody do pěny. Z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh a přimícháme ho do žloutkové pěny. Nakonec zapracujeme mouku promísenou se škrobovou moučkou a kypřicím práškem.
- Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku a necháme vychladnout. Poté z něj stáhneme pečicí papír a podélně ho prokrojíme. Spodní díl potřeme marmeládou a přiklopíme vrchním dílem.
- Želatinu namočíme do studené vody a 30 minut necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme a necháme rozpustit (viz návod na obalu). Ze smetany připravíme hustou šlehačku.
- Tvaroh promícháme se žloutky a cukrem. Přidáme želatinu a šlehačku. Náplň dochutíme citronovou šťávou, likérem a rozetřeme ji na korpus. V chladu necháme ztuhnout. Pak moučník rozdělíme na řezy a ozdobíme čerstvým ovocem. Ovoce zelijeme dortovou polevou.