Ingredience
Postup
- Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Z lehka do něj vmícháme žloutky a mouku prosátou s kakaem.
- Těsto rozetřeme na dva plechy (o velikosti 25-30 cm) vyložené pečicím papírem. Těsto na jednom z plechů posypeme mandlovými plátky. Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.
- Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru v horké vodní lázni. Tvaroh rozmícháme se zbylým cukrem a zlehka do něj zapravíme máslovou a žloutkovou pěnu.
- Vychladlé pláty sejmeme z plechu a odtrhneme od nich pečicí papír. Korpus bez mandlí potřeme polovinou náplně a poklademe okapanými broskvemi. Navrch naneseme zbylý tvaroh a přitiskneme druhý čokoládový plát. Moučník uložíme do chladna. Když zatuhne, rozdělíme ho na řezy a podáváme.