Tvarohové řezy s broskvemi a mandlemi

Ke kávě jsou tyto řezy ideální.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

25 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    218 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    912 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    30,2 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Z lehka do něj vmícháme žloutky a mouku prosátou s kakaem.
  2. Těsto rozetřeme na dva plechy (o velikosti 25-30 cm) vyložené pečicím papírem. Těsto na jednom z plechů posypeme mandlovými plátky. Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.
  3. Změklé máslo vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru v horké vodní lázni. Tvaroh rozmícháme se zbylým cukrem a zlehka do něj zapravíme máslovou a žloutkovou pěnu.
  4. Vychladlé pláty sejmeme z plechu a odtrhneme od nich pečicí papír. Korpus bez mandlí potřeme polovinou náplně a poklademe okapanými broskvemi. Navrch naneseme zbylý tvaroh a přitiskneme druhý čokoládový plát. Moučník uložíme do chladna. Když zatuhne, rozdělíme ho na řezy a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Třešňový dort

Ozdobte dort čerstvými třešněmi ze zahrádky.

Tunel s třešněmi

Třešně dodají dezertům větší svěžest.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.