Tuchum-barak (taštičky s vaječnou náplní)

Tradiční pokrm z Uzbekistánu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez odpočívání těsta

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    445 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1861 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    53,2 g

    61 %

    53 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    17,6 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme asi 100 ml vody, vejce a lžičku soli. Vypracujeme pevné těsto, které necháme odpočinout 20 minut.
  2. Těsto rozdělíme na menší kuličky, které rozválíme na tenké placičky. Pak je ještě v ruce prsty vytáhneme do všech stran (měly by být o trochu větší než dlaň). Placičky přehneme v polovině a okraje stiskem prstů slepíme k sobě. Uprostřed necháme otvor, kterým pak dovnitř nalijeme vaječnou směs.
  3. V misce smícháme vejce, mléko a rozpuštěné chladné máslo. Vše prošleháme vidličkou, aby se ingredience spojily. Taštičku uchopíme do dlaně otvorem nahoru a opatrně do ní vlijeme část vaječné náplně. Otvor ihned stiskem dobře uzavřeme a vložíme do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou taštičky hotové (asi 5 minut). Podáváme s pikantními omáčkami a zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.