Velký kus masa se peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že lze trhané maso připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich.
Maso ze všech stran řádně osolíme a opepříme. Posypeme hořčičným práškem a mletým chilli. Vmasírujeme nastrouhaný česnek a vložíme do udírny. Pečeme pomalu na 120 °C. Mezitím si připravíme omáčku a salát.
Do rendlíku dáme rajský protlak, hnědý cukr, trochu worcesterské a sladké chilli omáčky. Promícháme a přilijeme trochu octa. Okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, solí a nasekaným česnekem. Na závěr přidáme čerstvý tymián a necháme povařit.
Bílé zelí a čekanku nakrájíme na tenké nudličky. V míse zasypeme solí, pepřem a cukrem a pokapeme jablečným octem. Salát promačkáme a zakápneme olivovým olejem.
Hotové maso natrháme vidličkou. Housku rozpůlíme a poklademe nakrájeným rajčetem nebo čerstvou zeleninou dle chuti. Zeleninu osolíme a opepříme, zakápneme omáčkou a zasypeme trhaným masem. Opět zalijeme omáčkou, přiklopíme a podáváme se salátem.