Trhané maso podle Zdeňka Pohlreicha

1 hodnocení

Velký kus masa se peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že lze trhané maso připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

pečení 8-10 hodin

Ingredience

10 PORCE +

Na trhanou plec:

Na omáčku:

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    389 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1626 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    44,6 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    36,6 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso ze všech stran řádně osolíme a opepříme. Posypeme hořčičným práškem a mletým chilli. Vmasírujeme nastrouhaný česnek a vložíme do udírny. Pečeme pomalu na 120 °C. Mezitím si připravíme omáčku a salát.
  2. Do rendlíku dáme rajský protlak, hnědý cukr, trochu worcesterské a sladké chilli omáčky. Promícháme a přilijeme trochu octa. Okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, solí a nasekaným česnekem. Na závěr přidáme čerstvý tymián a necháme povařit.
  3. Bílé zelí a čekanku nakrájíme na tenké nudličky. V míse zasypeme solí, pepřem a cukrem a pokapeme jablečným octem. Salát promačkáme a zakápneme olivovým olejem.
  4. Hotové maso natrháme vidličkou. Housku rozpůlíme a poklademe nakrájeným rajčetem nebo čerstvou zeleninou dle chuti. Zeleninu osolíme a opepříme, zakápneme omáčkou a zasypeme trhaným masem. Opět zalijeme omáčkou, přiklopíme a podáváme se salátem.
Autor: ,

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.

Vepřové v hořčičné omáčce s fazolemi

Zajímavé jídlo, které kombinuje různé chutě.