Ingredience
Postup
- Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm a dáme je spolu se lžičkou soli a citronovou šťávou do uzavíratelné misky, promícháme a necháme asi 20 minut odležet. Pak přidáme česnek, zázvor, koření a smetanu. Důkladně promícháme a směs necháme 6-8 hodin marinovat v lednici.
- Jakmile máme připravenou omáčku (viz níže), naložené maso rozložíme na plech vyložený alobalem, každý kousek potřeme slunečnicovým olejem a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C program gril, grilujeme z každé strany cca 6 minut.
- V silnostěnné pánvi nahřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou opékáme za občasného míchání cca 6-7 minut.
- Mezitím spaříme rajčata horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme najemno. K cibuli přidáme nastrouhaný zázvor s česnekem a 1 minutu zarestujeme. Přidáme koření a lžíci jogurtu, zbývající jogurt pak postupně vmícháme po lžících. Nakonec přimícháme nasekaná rajčata a kuřecí vývar, čtvrt lžičky soli, směs přivedeme k varu. Pánev přiklopíme, necháme 40 minut na mírném ohni probublávat. Těsně před podáváním přidáme koření garam masala a nasekaný koriandr.
- Chléb naan:
- V míse smícháme prosátou mouku se solí, cukrem a kypřicím práškem do pečiva. V jiné misce smícháme mléko se slunečnicovým olejem. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého vlijeme směs mléka s olejem a vypracujeme hladké těsto. Pokud je příliš tuhé přidáme lžíci mléka, pokud příliš lepivé přidáme malé množství mouky. Těsto vrátíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 10-15 minut na teplém místě odležet.
- Gril v troubě nahřejeme na střední teplotu a pod gril umístíme silnější pečicí plech. Odležené těsto rozdělíme na 6 stejných částí, z každé vyválíme tenkou placku ve tvaru slzy, kterou propícháme vidličkou.
- Placky posypeme sezamem, nasekaným koriandrem a rukou je zatlačíme do těsta. Pečeme cca 1-2 minuty, ihned po upečení je potřeme rozpuštěným máslem a uchováme přikryté utěrkou.