Těstoviny se sýrovou omáčkou

Sýrová omáčka s nasekanými bylinkami a ořechy je mnohem rafinovanější, než na první pohled vypadá. Její příprava je ale snadná a chuť naprosto delikátní. Zapíjejte suchým bílým vínem, ideálně italské provenience.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    774 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3238 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    94,5 g

    107 %

    95 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    20,8 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    33,7 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente. Pak je přecedíme a necháme okapat. Mezitím oloupeme a nasekáme česnek a krátce ho orestujeme na rozehřátém oleji.
  2. Přilijeme smetanu a vývar, povaříme a po částech vmícháme smetanový sýr a parmazán. Za stálého míchání necháme sýr na velmi malém ohni rozpustit. Nakonec přidáme nadrobno nasekané ořechy.
  3. Okapané těstoviny vložíme do omáčky. Přisypeme nasekanou bazalku a petrželku, osolíme a opepříme. Promícháme, krátce prohřejeme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.