Těstoviny se sýrovou omáčkou
Sýrová omáčka s nasekanými bylinkami a ořechy je mnohem rafinovanější, než na první pohled vypadá. Její příprava je ale snadná a chuť naprosto delikátní. Zapíjejte suchým bílým vínem, ideálně italské provenience.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
774 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3238 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
94,5 g
107 %
95 %
-
Vláknina
4,4 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
20,8 g
33 %
31 %
-
Tuky
33,7 g
52 %
48 %
-
nasycené
16,1 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente. Pak je přecedíme a necháme okapat. Mezitím oloupeme a nasekáme česnek a krátce ho orestujeme na rozehřátém oleji.
- Přilijeme smetanu a vývar, povaříme a po částech vmícháme smetanový sýr a parmazán. Za stálého míchání necháme sýr na velmi malém ohni rozpustit. Nakonec přidáme nadrobno nasekané ořechy.
- Okapané těstoviny vložíme do omáčky. Přisypeme nasekanou bazalku a petrželku, osolíme a opepříme. Promícháme, krátce prohřejeme a podáváme.